10 kihagyhatatlan korfui étel

Íz-Utazásunk első állomása a hazai turisták egyik legkedveltebb görög szigete, Korfu. A történelem során a szigetet megszállók hatást gyakoroltak a helyi konyhára is. A legismertebb korfui ételek, a bourdetto, bianco, a szofrito, vagy a paszticiada valószínűleg velencei eredetűek.

gorog

  • Avgolemono: citromos, tojásos húsleves.
  • Bianco: párolt hal fokhagymás szószban.
  • Bourdetto: borsos párolt hal, pirított hagymával, paprikával.
  • Figadélia: Borjúmáj fűszernövényekkel: fokhagyma finomra vágva, oregano, só, bors és fahéj.
  • Horta: zöldségek párolva vagy blansírozva, citromlével és olívaolajjal.
  • Koum-kuat: apró törpenarancs,amely fogyasztható kandír ozva, lekvárnak, vagy likőrnek is.
  • Pasztitszada: rakott tészta, paradicsom, fokhagyma, paprika, fahéj, hús és tészta rétegződéséből.
  • Szofritó: omlós borjóhús fehérboros-ecetes szószban.
  • Szavoro: sült hal rozmaringszósszal, fokhagymával, mazsolával.
  • Tiganitesz: nagyon édes, fánkszerű sütemény.

Forrás: Zsarkó Zoltán – Dubravecz Emese: Korfu útikönyv (utikonyv.com kiadó)

Categories: Utazás

Tags: , ,