2 kávérecept Halloweenra a Nespresso-tól

Almás-fahéjas cappuccino vagy bloody bitter, és máris izgalmasabb lesz az ősz, mint eddig.

A Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára a filmek hatására az egész világon elterjedt. Az október utolsó éjszakáján tartott, boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepét az óév utolsó napjaként tekintették a pogány kelták, Samhain összehívta a halottakat, akik különböző formákban jelentek meg, és rossz lelkek, gonosz állatok figuráit öltötték magukra.

Magyarországon a Halloween ünnep a 2000-es évek elején kezdett elterjedni. Főleg beöltözős partinak tekintik nálunk az ünnepet, ezért néhány italrecepttel járulunk hozzá a jó hangulathoz.

Nespresso Almás-fahéjas Cappuccino

Hozzávalók:

1 Linizio Lungo Grand Cru kapszula,

1 almás-fahéjas teafilter,

2 teáskanál juharszirup,

100 ml tejhab,

1 késhegynyi fahéj
Elkészítés:
Készítsünk elő egy cappuccino poharat, főzzük le a lungo kávét, majd áztassuk benne a teafiltert 3-4 percig!

Adjuk hozzá a juharszirupot, és keverjük el a kávéval!

Készítsük el a tejhabot az Aeroccino készülék segítségével, majd adagoljuk a kávéra!

Díszítésképp szórjuk meg az elkészült cappuccino-t fahéjjal!

almás_nespresso

 

Nespresso Bloody Bitter

Hozzávalók:

2 Ristretto Grand Cru kapszula,

20 ml vanília szirup,

100 ml San Bitter (San Pellegrino),

4-5 jégkocka

Rakj tele egy Ritual receptes poharat jégkockákkal! Öntsd rá a San Bittert (San Pellegrino). Tedd a vanília szirupot, 2 Ristretto Grand Cru kávét (2×25 ml), valamint 2 jégkockát egy shakerbe, és alaposan rázd össze. Öntsd a keveréket egy Ritual receptes pohárba.