3 húsos palacsinta recept

A lekváros, a túrós, a kakaós, vagy a nutellás, az örök klasszikus desszert! Nem megy ki a divatból. De most rugaszkodjunk el a hagyományos édes változatoktól és töltsük meg hússal, sonkával, sajttal.

3 izgalmas tölteléket ajánlunk, amely beillik egy ebéd főfogásának is.

palacsinta2Tészta-alap:

15 dkg rétesliszt, 2 tojás,

kb.3,5-4 dl tej, 3 evőkanál olaj, + olaj a sütéshez.

Szórjuk a lisztet egy öblös tálba, üssük a közepébea tojásokat, majd a tej fokozatos hozzáadásával keverjük csomómentesre. Ehhez a legjobb egy elektromos robotgép. Adjuk hozzá az olajat is.
A palacsintasütőt kenjük ki kevés olajjal, melegítsükfel, majd öntsük bele a tésztaanyagot. Süssünk belőle vékony palacsintákat.

Csirkepaprikás

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál pirospaprika, 1 csirkemell, tejföl.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A felmelegített olajon fonnyasszuk meg, hintsük meg pirospaprikával és öntsük fel egy kevés vízzel.
A kicsontozott húst vágjuk fel apró darabokra, adjuk a hagymához és fedő alatt pároljuk puhára.
Amikor megfőtt turmixoljuk össze a húst.
Töltsük meg a palacsintákat csirkehússal, hajtsuk négyrét és locsoljuk meg a megmaradt paprikás lével és egy kevés tejföllel.

Márványsajtos

Hozzávalók: 10 dkg márványsajt, 1 evőkanál margarin, 2 dl tej, 2 evőkanál liszt, só, bors, szerecsendió
A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a lisztet, kissé pirítsuk át, majd öntsük fel a tejjel és gyakori kevergetés közben főzzük sűrűvé. A márványsajtot villával nyomkodjuk szét és adjuk a besamell-mártáshoz. Fűszerezzük sóval, borssal és kenjük meg vele a palacsintákat.

Sajtos-sonkás rántott palacsinta

Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 20 dkg fõtt sonka, 15 dkg vékony sajtszelet, olaj a sütéshez, 2 tojás, zsemlemorzsa.
Egy-egy szelet palacsintára fektessünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot. Hajtogassuk háromrét, majd a panírozzuk; liszt, tojás, zsemlemorzsa.

Forró olajban süssük aranysárgára.

-GV-