3 pompás desszert a sztárok konyhájából!

Gyöngyszemek a Vacsoracsatból

Mi a közös Dukai Regina, Ernyei Béla és Náray Tamás között? Nemcsak az, hogy remekül főznek, de stílus és elegancia árad belőlük.  A Vacsoracsatában megismert közkedvelt desszertjeiket bemutatjuk mi is olvasóinknak!

Dukai Regina desszertje

Hollywood-i répatorta

Hozzávalók: (1 pohár = 250 ml)

  • 1 pohár teljes kiőrlésű liszt dukairegi-gv
  • 1 pohár finomliszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 kiskanál őrölt fahéj
  • 2 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 1 pohár barna cukor
  • 1 pohár étolaj
  • 4 db tojás
  • 0,5 pohár tejföl
  • 3 pohár reszelt sárgarépa
  • 1 csipetnyi só

Keverd össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálba, majd add hozzá  az olajat.
Dolgozd el a tojásokat és a tejfölt és forgasd bele  a lisztes keverékbe. Legvégül keverd bele a reszelt sárgarépát is.

Egy 9×22 cm-es téglalap alakú sütőformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel és 160 fokon süsd 45 percig.

Sajtkrém a tetejére:

  • 60 g natúr krémsajt dukairepatorta
  • 30 g vaj
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1,5 csésze porcukor

Tedd a hozzávalókat egy tálba

és  habverővel dolgozd össze.
Kend meg ezzel a krémmel a répatorta tetejét.

Ernyei Béla desszertje

Csokoládészuflé narancsos mascarponekrémmel

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 200 g cukor
  • 220 g  vaj
  • 250 g legalább 85%-os étcsokoládé
  • 100 g liszt

A tojásokat keverd el a cukorral, közben  gőz fölött olvaszd össze a vajat és az étcsokoládét.

Ezt az olvadt masszát keverd hozzá a cukros tojáshoz, majd szitáld bele a lisztet.

Kerek szuflé formákat kenj ki vajjal,  és liszttel és töltsd bele  a krémet.

Tetejét  megszórhatod vágott mogyoróval, vagy mandulával majd 180 fokon süsd kb. 15 percig.

Tálalj mellé kandírozott narancshéjjal elkevert mascarpone krémet.

Náray Tamás desszertje

Csokoládés Pavlova-torta

friss öko gyümölcsökkel

Hozzávalók a tortalaphoz:

  • 6 db tojás fehérje Naraytorta
  • 30 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 kiskanál balzsamecet
  • 5 dkg étcsokoládé.

Tetejére:

  • 5 dl tejszín
  • 50 dkg friss eper vagy málna
  • 2-3 evőkanál reszelt étcsokoládé.

A tojások fehérjét verd fel kemény habbá.

Keverés közben add hozzá a cukrot. Amikor már jó kemény a hab szitáld bele a kakaóport.

Csorgasd hozzá az ecetet, és az apró darabokra tördelt csokoládét.
Fektess egy sütőpapírt egy sütőlemezre, és  kb. 23 centiméteres kerek formára simítsd el rajta a habot.

Tedd be 180 fokos sütőbe, majd pár perc múlva vedd vissza a hőfokot 150 fokra.

Süsd körülbelül egy órán keresztül, addig, míg a habcsóktorta teteje szépen megkeményedik, a közepe viszont még lágy maradt.
Sütőből kivéve hagyd kihűlni.
Készíts hozzá habkrémet; verd fel a tejszínt kemény habbá, ezt kend a torta tetejére, szórjuk meg a reszelt csokoládéval,és halmoz a tetejére a gyümölcsöket.

-de-

Forrás: RTL Klub/Vacsoracsata

További receptek olvashatók a www.vacsoracsata.tv.hu oldalon

fotókredit: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

További olvasnivaló: