A csokis keksz bűvöletében

Ízletes tea, vagy forró kávé mellé mindig jólesik egy omlós, porhanyós házi süti. Ezek a csokis korongok porcukorba mártogatva remek vendégváró fogagásnak bizonyulnak.  Kiváló aprósütemény az adventi időszakra. Arról nem is beszélve, hogy napi 4 dkg étcsokoládé  rendszeres fogyasztása csökkenti a stresszhormonok szintjét a szervezetünkben!

Csokoládés hókorongok

Hozzávalók:

  • 100 g étcsokoládé csokiskorong
  • 60 g margarin
  • 100 g cukor
  • 2 tojás
  • 22 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • porcukor

A margarint és az étcsokoládét olvasszuk fel a mikrohullámú sütőben.

A tojásokat keverjük krémesre a cukorral. Adjuk hozzá a felolvasztott vajas étcsokoládét, és szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet.

Mélyhűtőben pihentessük 30 percig (vagy hűtőszekrényben 2-3 órán át.).

Fagylaltadagoló kanál segítségével vegyünk a masszából egy keveset, formázzunk belőle dió nagyságú golyókat és hempergessük meg a porcukorban.
Zsírpapírral bélelt tepsire téve, előmelegített sütőben, alacsony hőfokon süssük 10 percig.
Vegyük ki a sütőből, majd amikor kihűlt, tároljuk fémdobozban.

-Marmel-