Ábel Anita oroszul is tud!

Ábel Anita a keddi Vacsoracsatában az orosz konyha rejtelmeibe engedett bepillantást vendégeinek.

Welcome drinként orosz vodkát szolgált fel, az előételnek vitamonos, céklás vinaigrette saláta került tálalásra, kaviár kíséretében. Főétele a raviolira emlékeztető, húsos pelmenyi, a desszert pedig málnában gazdag kaukázusi gyümölcstorta volt.  Az orosz hangulathoz hamisítatlan orosz tánc járt, Katya Morozova balalajkás produkciójára Kerényi Miklós Dávid táncolt.

 

Orosz vinaigrette saláta

Hozzávalók:  4 közepes méretű cékla, 6  közepes méretű krumpli, 25 dkg savanyú káposzta,  5 db közepes csemege uborka, 1 db sárgarépa, só, bors,, , étolaj, 3 db tojás, 1 doboz kaviár, orosz feketekenyér, 1 fej vöröshagyma,
fél citrom leve

abel                                               Főzzük puhára külön edényben a krumplit és a céklát, majd amikor kihűlt hámozzuk meg.
A megfőtt krumplit és az uborkát vágjuk egy centis kockákra, tegyük egy nagy tálba és reszeljük hozzá a sárgarépát illetve  a felkarikázott hagymát. Pár evőkanál olajból, sóval és darált borssal készítsünk pácot. A céklát csorgassuk meg pár csepp citromlével, majd ezt is kockázzuk fel. Tegyük a salátástálba, öntsük rá a páclevet, a savanyú káposztát és óvatosan keverjük össze.
Tálaljuk tányérokra, tetejére kaviárral megtöltött főtt tojást tegyünk. Vékonyra felszeletelt feketekenyérrel kínáljuk.

fotókredit: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

 

Húsos pelmenyi

Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús,  40dkg darált marhahús, 1 db hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 80 dkg lisz,
5  tojás, 4 dkg vaj, 2 evőkanál ecet.

abel2Reszeljük a vöröshagymát a  darált húsokba, adjuk hozzá a belenyomkodott fokhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal  majd nagyon alaposan dolgozzuk össze.

A lisztből és a tojásból gyúrjunk tésztát, pihentessük,, majd nyújtsuk ki vékonyra  és 4 – 4, 5 centiméter átmérőjű pogácsaszaggatóval vágjuk ki. Az így kapott tésztakorongokra helyezzük a tölteléket, félbe hajtjuk, széleit jól összenyomkodjuk, végül forrásban lévő sós vízben kifőzzük.

Vegyük ki és olvasztott vajban átforgatva, kenjük meg ecettel.

A Vacsoracsatáról további érdekességek és receptek olvashatók az RTL Klub oldalán.

A témához kapcsolódó cikkek:

Categories: Sztárkonyha