Ahol a legjobb pho-levest kapni

Megnyílt a Dang Muoi vietnami étterem

A Józsefvárosi piac “legendás” vietnami büféjének (amely akár napi 500 vendéget is képes kiszolgálni!) tulajdonosai rengeteg ínyenc örömére úgy döntöttek, hogy nagyszabású vietnami éttermet is nyitnak Budapest IX. kerületében, a Klinikák és a Nagyvárad tér között félúton lévő Ernő utcában.

A Dang Muoi éttermet a vietnami Dang-Muoi házaspár alapította, akik csak természetes és a legjobb minőségű hozzávalókat használják fel az ételek készítésekor.  Szívvel-lélekkel főznek, „jól tartják a vendéget”, valamint elkötelezett hívei a vietnami kultúra népszerűsítésének Magyarországon.
Az étteremnyitó ünnepséget az idén tízéves Lucullus BT gasztronómiai egyesület szervezte,  amelynek alapító elnöke, Turóczi Gábor ünnepi beszédében elmondta, hogy rendkívül nagyra értékeli azt a fajta odaadást, alázatot, vendégszeretet és szerénységet, amit a Dang-Muoi házaspár képvisel. A bemutatkozó vacsorával egybekötött hivatalos étteremnyitó ünnepségen  főleg Észak- Vietnam ételeiből kaphattak ízelítőt a jelen lévők. A vezetők hangoztatták, hogy soha nem jutna eszükbe, hogy magyarosítsák a konyhájukat.

pholeves

 

Közel száz fogásból lehet választani a kagylótól a rákon át az angolnáig. A családbarát étterem ár – értékaránya rendkívül kedvező, a hét fogásos vacsora (pho leves, tavaszi tekercs, sült kacsa, sült békacomb, karalábésaláta, ötfűszeres sült sertés és rizses-zöldbabos puding) ár-érték aránya kedvező, nagyjából 6 ezer forintből kijön.

Categories: GasztroJegyzet