Bonbon házilag

Vége az üres bonbonos dobozok gyűjtögetésének, mert ma már itthon is egyre több konyhafelszerelési szaküzletben lehet különböző formájú szilikonos bonbonformákat vásárolni.

bonbon

A házikészítésű bonbon technikai eljárasa a következő:

Szerezzünk be egy, vagy kettő tábla jó mínőségű (legalább 70 %-os) étcsokoládét, olvasszuk fel gőz fölött és vastagon kenjük ki vele a szilikonforma alját és oldalát. Majd hűtsük le, hogy megdermedjen.

Ezután rákenhetünk még egy réteg olvasztott csokoládét, és hűtőszekrényben hagyjuk azt is kihűlni. Jöhet bele bármilyen töltelék, egy ínycsiklandó kókuszos, vagy egy fanyarabb marcipános. Eztuán fedjük be csokimázzal és hűtőbe tárolva dermesszük.

Categories: GasztroTrend

Tags: , ,