Csokis, otello szőlős cookies

Szőlő, ahogy még nem sokan kóstolták. Kedvenc lehet ez a könnyen elkészíthető, hagyományos gyümölcsös édesség. Az otello szőlő pikáns aromája egész jól összeillik a csokoládé karakteres ízével.  Már csak a magokat kell kiszedegetni és kezdődhet is a sütögetés!

Csokis, otello szőlős cookies

Hozzávalók:

15 dkg liszt,3 dkg kakaópor,1 kis kanál sütőpor,1 kis kanál szódabikarbóna,12 dkg felkockázott étcsoki,12 dkg puha vaj,7 dkg nádcukor,1 tojás,1 kis kanál vaníliakivonat,1 bögre otello szőlő, 5 dkg apróra vágott étcsoki

otellocsokis Dolgozzuk össze a cukrot és a puha vajat.
Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát.
Mikroba olvasszuk fel a tábla csokoládét és adjuk a vajas masszához.
Szitáljuk bele a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet.
Daraboljunk fel fél tábla csokoládét és adjuk a masszához.

A szőlőszemeket szintén forgassuk bele.
Dolgozzuk össze és több órára tegyük a hűtőbe.

Sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzunk belőle diónyi gombócokat és kb. 12 perc alatt süssük készre.

forrás: marmaladejegyzete.blogspot.com