Dió, dió, dió!

A dió a karácsonyi időszak legaktuálisabb hozzávalója,  alig van olyan háztartás, ahol a napokban nem sütnek majd belőle valami finomságot.  Ha kifogyna az ötletünk a főzőcskézéshez,  már levehető egy újabb kiadványt a könyvespolcról; megjelent ugyanis egy remek receptgyűjtemény, “A dió”, Eisenstock Ildikó tollából.


Honnan gyűjt receptet egy szakácskönyvíró?

Legfőképpen a mindennapi életből, a gyerekek zenei előaddioboritoása után rögtönzött szülői diszkurzuson, vásárlás közben a piacon, kórházi beteglátogatás alatt, vagy éppen saját könyvbemutatóján!
Mint, ahogyan az legutóbb is történt Eisenstock Ildikó A dió című legújabb szakácskönyvének baráti hangulatú bemutatóján a gasztromán olvasóközönség legnagyobb örömére.

Ildikó nem csak tapasztalt gasztronómiai író – hosszú évekig volt a Konyhamagazin és a Magyar Konyha munkatársa – de négy gyerek anyukájaként nyitott minden hasznos praktikára és közre is adja azokat.

A könyvben számos inspirációt találunk a dió felhasználásához; készíthetünk belőle ízletes salátát, mártást, húsos ételeket, klasszikus süteményeket, modern felfogású édességeket hétköznapra és ünnepi vacsorára egyaránt.

A könyv a Cser Kiadó gondozásában jelent meg, formás, kézbeillő, áttekinthető tördelésű könyv, mintegy 150 recepttel.

  • Eisenstock Ildikó: A dió
  • Cser Kiadó, 2010.
  • 108 oldal
  • 2495 FT