Dombóvári Vanda megkóstoltatta Indiát!

vanda2Dombóvári Vanda, az RTL Klub népszerű műsorvezetője,  néhány éve sorsfordító utazáson vett részt Indiában.  Ezért döntött úgy, hogy a Vacsoracsata vendégeinek  bemutatja az autentikus  indiai gasztronómiát.

A lakást belengte a fahéj,  kardamom, gyömbér illata vendégeit Vanda indiai népviseletben, száriban fogadta, aminek jellegzetessége, hogy egyetlen öltés sincs benne.

Előételnek indiai fűszeres paradicsom és datolya chuntney fogyasztottak lapos kenyérrel, majd következett a citromos panjabi csirke, fahéjas rizzsel, bengáli krémes padlizsánnal és tejes firni volt,  a vendégek legnagyobb megelégedésére!

fotókredit: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Citromos panjabi csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 fej zúzott fokhagyma
  • 2 fej kockára vágott vöröshagyma
  • kevéske gyömbér
  • 2-3 evőkanál citromlé
  • fél evőkanál citromhéj
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg olaj
  • 4 dl főzőtejszín
  • 4 dl kókusztej
  • só, bors ízlés szerint
  • petrezselyem

A  csirkemelleket szeleteld fel  és olajos sós-borsos fokhagymás pácban érleld kb. 1 órán át. Ezután kevés olajon piríts át mindegyik oldalán.

Vedd ki a csirkét a serpenyőből, és ugyanebben az edényben párold üvegesre a felaprított vöröshagymát. Add hozzá  a zúzott fokhagymát, a gyömbért, sót-borsot, a citrom levét és citromreszeléket, a petrezselymet, a főzőtejszínt, a vajat, legvégül a kókusztejet.
Forrald össze. Tedd bele a kisült csirkemelldarabokat és lassú tűzön sűrítsd össze a szószt.

Fogyaszd fahéjas rizzsel.

 

A vacsoracsatáról további érdekességeket és recepteket olvashatsz  z RTL Klub oldalán.

A témához kapcsolódó cikkek: