Egy irodalmi süti, nutellával

Proust “Eltűnt idők nyomában” című művében az elbeszélő egy Madeleine süteményt merít a teájába és a sütemény íze felidézi benne gyermekévei ízét és hangulatát.

Szerencsére madeleleine-forma ma már sok helyen, és elérhető áron kapható, így ez a remek aprósütemény,  nutellás krémmel felturbózva sokak számára elérhetővé vált.
Nutellás madeleine
Hozzávalók: nutellasmad
2 tojás
12 dkg puha vaj
8 dkg cukor
4-5 evőkanál Nutella
10 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor

Kézi habverővel krémesítsük össze a vajat a cukorral. Egyenként keverjük bele a tojásokat, majd a mogyorókrémet.
Fokozatosan szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy szilikonos vagy fém madeleine sütőforma mélyedéseit kenjük ki vajjal és kétharmadrészt  töltsük meg krémmel.
Sütőben 10 perc alatt elkészül.