Gasztronómia Éjszakája Fesztivál – hétvégi programsorozat

A Gasztronómia Éjszakája Fesztivál programjainak összeállításakor arra törekedtek a szervezők, hogy a Színházak Éjszakája programsorozat (2013. május 4 – 5.) legérdekesebb helyszíneire, és a legvonzóbb részt vevő színházaiba hívhassák el a látogatókat  – a korábbi nagy sikerű színházi gasztronómiai estek tapasztalataira építve!

 

Mi kell egy felejthetetlen gasztronómiai estéhez?

gasztroej “Ezúttal is színházi környezetben mutatjuk be a páratlan magyar ételeket, és mindazt a kulináris, kulturális és gazdasági értéket, melyet képviselnek. Áttekintve a kínálatot, több szempont szerint is osztályoztunk. Mi kell egy felejthetetlen színházi gasztronómiai estéhez? Ezek biztosan:

Legyen felvezetés. Az egész hétvégére kiterjedő programsorozat egy felvezető bemutatóval kezdődik, 2013. május 3.-án, pénteken 18:00 órától, a Liszt Ferenc téren, ahol a Fesztiválra kiválasztott Magyar Élelmiszereket, különös tekintettel a közönség által is magyar élelmiszerként azonosított termékekre, ismertetjük a jelenlévő vendégekkel, és a látogatókkal. Mivel a másnapi programban részt vevő színházak jellemzően a belváros körzetében vannak, ezért az egyes színhelyek egymásra épülő programmal jelentkeznek. A Színházak Éjszakája programjainak tipikus látogatói több helyszínt is bejárnak a hétvégén, ezért mi is arra törekszünk, hogy kiválasztott színházakban egymást kiegészítő, támogató választékot nyújtsunk.

Legyen szabadtéri helyszín. Ez nagyon fontos, hiszen ezen a csodálatos tavaszi estén igazi romantikus programot tudunk így szervezni. Így találtuk meg a Szabad Tér Színházat. Gyermekprogramok, tánc, zene és tangó. Hozzá remek magyar ételek.

Legyen igazi durranás is. Végignézve a programkínálatot, egyszerűen nem lehet kihagyni a Centrál Színházat (szerintünk egyébként máskor sem érdemes..) hiszen remek estét varázsolnak nekünk, amihez mi is megpróbálunk felnőni remek magyar ételeinkkel. Beatles, nyílt próba, Avenue Q, kulisszajárás, és morzsaparty. Magyar ételt haza nem viszünk…

Legyen benne Új Színház. Mert megkerülhetetlen, és ezért nagyon szeretjük. Mint a kiváló magyar élelmiszereket. Gyermekprogram: Pöttöm Panna előadás 5 éves kortól. A Gasztronómia Éjszakája Fesztivál fel fog nőni a feladathoz, ami a gyerekek kiszolgálását jelenti. Lesz azért apukamegőrző is. Kulisszajárás. Máshol is van, de itt van is mit nézni. Például az erre az alkalomra kitalált szendvicskompozíciókat (persze meg is lehet, sőt kell enni), Zene és koncert: Népzenétől a rockig és vissza. Kolbászoktól a szarvasig és vissza. Ha nem jön el, nem lát színházigazgatót zenélni. Színház a csillagos ég alatt. Együtt a Gasztronómia Éjszakája Fesztivállal. Rossz nem lesz, az biztos.”

Forrás és további részletek a rendezvényről: www.gasztroej.hu