Ha únod a banánt…burkold csirkemellbe!

bananlead A piacok standjai egyenlőre a szokványos téli árukészlettől roskadoznak. Amíg a friss, tavaszi gyümölcs és zöldség dömpingre várni kell, addig érdemes új receptekkel kísérletezgetni. Kezdjük talán a banánnal!

Miért éppen banán?

Táplálkozástudományi szakértők  szerint  a banán  rendkívül jótékony hatású, – főleg, ha érettebb darabot fogyasztasz -   magas a tápértéke. magas a kálium szintje, megtalálható benne még a kálium és magnézium is, ami serkenti az adrenalin hormon kiválasztódását is.

A banán nem csak a gyümölcssalátát dobja fel, de izgalmas csatni, húsétel, sőt leves  is készülhet belőle. Íme a banánnal töltött csirkemell receptje…Ki tudja, talán még beválik Valentin-napi főfogásnak is?

Banánnal töltött csirkemell

Hozzávalók: banan

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 érettebb banán
  • 1 tojás
  • 2 kiskanál zabkorpa (vagy  zsemlemorzsa)
  • 1 kiskanál napraforgó olaj,
  • só,
  • kakukkfű
  • 1 húsleveskocka
  1. A csirkemelleket vágd félbe, húsosabb végét szúrd fel késsel.
  2. A banánt villával tördeld szét, keverd össze a tojással, fűszerekkel, zabkorpával és töltsd meg vele  a bevágott csirkemelleket.
  3. Fogpiszkálóval, vagy hústűvel tűzd össze a nyílást. Tedd a húsokat egy jénai tálba.
  4. Forralj fel 250 ml vizet és  morzsold el benne a leveskockát, majd locsold a töltött húsra.
  5. Lefedve párold fél óráig, közben forgasd át a húst.
  6. Tálald burgonyapürével, salátával.

- Dalma -