Hogyan készítsünk müzliszeletet otthon?

muzliszelet3 Kicsik és nagyok kedvence; az egyik legegészségesebb nassolni való egy tartalmas,  energiadús müzliszelet! A hozzávalóktól függően növelhetjük tápanyag, vitamin és ízértékét. Összeállítani, pedig meglepően egyszerű! Készítsük el bonbon helyett az egészségtudatosság jegyében!

Hozzávalók:

  • 100 g kókuszolaj
  • 150 ml méz,
  • 200 g zabpehely,
  • 100 g kókuszreszelék,
  • 50 g tejcsokoládé
  • 2 evőkanál sósmogyorókrém (peanut butter)
  • Aszalt gyümölcsök (mazsola,  feketecseresznye,  sárgabarack, aszalt szilva, eper stb.)

muzliszel

Törjük össze a zabpelyhet és keverjük össze az aszalt gyümölcsökkel, a kókuszreszelékkel. Adhatunk hozzá valamilyen magvat is (pekán diót, amerikai mogyorót) durvára törve.
Keverjünk bele apróra tördelt csokoládét és a mézzel, a sósmogyorókrémmel és a kókuszolajjal „ragasszuk” össze.
Egy kisebb alakú tepsit béleljünk ki sütőpapírral és tegyük bele a masszát.
Tegyük 3-4 percre 180 fokra előmelegített sütőbe, hogy a csokoládé megolvadjon.
Szeleteljük fel.