HÚSVÉTI SAJTNAPOK

 

Időpont: Április 21. Húsvét Hétfő

Helyszín: ORSZÁGSZERTE a Sajtkészítők nyitott portáinál, vagy éttermekkel, önkormányzatokkal, közösségi terekkel együttműködve vidéki helyszíneken.

 husvet plakat_online

A rendezvény célja, hogy minél szélesebb körben megismertessük a magyar kézműves sajtokat és azok készítőit. Jelenleg Magyarországon hiányzik a sajtfogyasztás kultúrája, maguk a vásárlók is kevés sajtféleséget ismernek, holott a sajt az egészséges étkezés elengedhetetlen alapanyaga. Ezeken a napokon a családok, baráti társaságok sajtkészítő műhelyekbe látogathatnak el, bepillantást nyerve a sajtok elkészítésének munkafolyamataiba, de mellette kóstolhatnak és vásárolhatnak is; de ami a legfontosabb: elbeszélgethetnek a sajtkészítővel, megkérdezhetik mindazt, ami érdekli őket, műhelytitkokat leshetnek el. Megnézhetik a gazdaságot, az állatokat, magát a fejést is és a feldolgozás során alkalmazott eszközöket. A sajtnapok lehetőséget adnak arra, hogy a termelők és vásárlók közötti bizalom kialakuljon és megerősödjön, valamint a városi látogatók vidékről alkotott – esetenként negatív képe – megváltozzon. A sajtosok mellett a csatlakozó borászok, vidéki éttermek, falusi vendégasztal szolgáltatók étlapján is jelen lesznek a magyar kézműves sajtok.

Főszervező: KKASE – VIDÉKJÁRÓ

Csatlakozók: sajtkészítők, borászok, vidéki éttermek, csárdák, szállásadók

 bükkisajt

EZIDÁIG CSATLAKOZÓ HELYSZÍNEK többek között  : Nagyrédei Kecskefarm, Lázár Lovaspark, Kisnánai Vár, Nárcisz birtok, Bükki sajt, Etyektej-Ödönmajor, Kecskevilág. Naponta folyamatosan bővül a csatlakozók listája !

Bővebben: http://videkjaro.hu/tematikus-napok/1/husveti-sajtnapok.html