Kókuszos fehér álomgolyók

A hamis Raffaello néven elhíresült sütemény kellemes vendégváró fogásnak bizonyul húsvét hétfőjén. Összeállítása egyszerű, még a gyerkőcök is segíthetnek benne. A kókuszreszelékre és tejporra építkező alapokat felturbózhatjuk kókusztejporral, esetleg sűrű kókuszkrémmel.

kokgolyok

Hozzávalók: 90 ml víz, 15 dkg cukor, 12 dkg margarin, 20 dkg tejpor (fele lehet kókusztejpor is), 15 dkg kókuszreszelék

Forraljuk fel a vizet és a cukrot sziruposra. Adjuk hozzá a vajat. Kézi habverővel keverjük bele a tejport és a kókuszreszelék felét. Amikor a massza jó sűrűvé vált tegyük félre hűlni.

Lehűtve forrmázzunk belőle diónyi méretű golyókat és hempergessük meg bőségesen kókuszreszelékben.