Könyvajánló, recepttel: A tökéletes mézeskalács titka!

A mézeskalács készítés tipikus családi program; anyuka, apuka, gyerekek, együtt a konyhában. De jó mézeskalácsot készíteni nem is olyan könnyű, rengeteg kérdés merül fel; Mennyi és milyen hozzávaló szükséges egy mézeskalács-figura elkészítéséhez? Hogyan díszítsünk írókával? És hogyan hozzuk létre saját sablonunkat? Megannyi trükk, amit Milner Angéla mézeskalácskészítő mester megoszt velünk. Ő alkot! Több, mint 20 éve. Mézeskalács szívet, figurákat, házikót, sőt palotát is, ha kell.

Hasznos útmutató kezdő és haladó „homemade” mesterekenek.

Az alaptészta hozzávalói:

milnera

1 kg liszt, 20 dkg porcukor, 50 g szódabikarbóna,

2 kávéskanál őrölt fahéj,

2 csapott kávéskanál őrölt szegfüszeg,

50 dkg virágméz,  2 tojás, 12 dkg margarin.


Apró trükkök a sikerhez:
Kissé lágy tésztát kell kapni, a mézet a vajjal együtt felmelegíteni. Liszttel, fűszerekkel és a többi hozzávalóval összekeverni, légmentes dobozban egy napig állni hagyni.
Az írókázás, díszítés és a többi praktika elolvashatók a könyvben!

Milner Angéla: Mézeskalács – Színes ötletek

  • Cser Kiadó, 2004
  • 32 oldal
  • Kötés: papír / puha kötés
  • ISBN: 9639560863
  • Ára: 698 Ft

A tartalomból: Eszközök – Mézeskalács készítése – Magrátétes díszítés – Írókás díszítés – Füzér és sablon készítése – Díszek, füzérek

-GV-