Könyvajánló: Egy szakácskönyv testnek és léleknek!

Hémangi Dévi Dászi nagymamájától tanulta a főzés alapjait, rengeteg egyszerű, ám ízletes étel elkészítését. Közel húsz éve vegetáriánus, sokáig élt a somogyvámosi Krisna-völgyben, Közép-Európa egyik legnagyobb ökofalujában. Rendszeresen írja a Vegavarázs blogot, főzőtanfolyamokat tart és nemrég megjelent harmadik szakácskönyve, Ízek, imák, India címmel.
„Számomra a főzés a múlt, a jelen és a jövő. Egy mély meditáció, szeretetnyelvünk kifejezése.
Különösen igaz ez az indiai konyhára, ahol a sistergő olajban piruló fűszerek felcsapó illata, az ínycsiklandozó ételek látványa, a szín- és ízkavalkád rabul ejtik érzékszerveimet, fogva tartják az elmémet, és elrepítenek egy másik világba, túl az idő és a tér horizontjain… Az indiai konyhában benne rejlik egy nép ősi kultúrája, hagyománytisztelete, a vallásosság, az egészség, az életerő, a szeretet, a tisztelet, az odaadás, az alázat, a művészet…”
–írja bevezető soraiban a szerző.
A könyv nemcsak hitvallás az indiai gasztronómiáról, de olyan, mint a tökéletes recept! Megfelelő arányban adagolt fűszerek, ínycsiklandó receptek; kellemes és rövid történetek india világából a szerző személyes élményén keresztül, tartalmas receptek, mintegy 108 autentikus étel, 75 különleges, színes, egyedi ételfotó. Mindez kedvező áron.
Itt belelapozhatsz a könyvbe és megnézheted a könyvajánló trailerét: Ízek, imák, India