Koós Réka és a pangaziusz filé

Nemrég történt, hogy a vagány musicalszínésznő Koós Réka vendégül látta a Vacsoracsata részvevőit az RTL II-n. Főételével olyan egyszerű, mégis zseniális ételt alkotott, amelyet muszáj bemutatni az olvasóinknak is! És nem mellékesen még azt is megtudjuk, hogy milyen remek halféle a pangaziusz filé.

Előételként egy egzotikus leves, pomelóban tálalt kapros-citromos csirkeleves került az asztalra, ami már az első kóstolás után osztatlan sikert aratott a vendégek körében. Amikor a főételre került a sor, mindenkit ámulatba ejtett a hal-íz nélküli hal, a pangaziusz filé íze. Majd az estére egy dekoratív desszert, a réteges sütőtökös pite tette fel a pontot.

Spenótos halbatyu, párolt zöldségekkel

Hozzávalók:

koosreka2

  • 1 csomag leveles vagy rétes tészta
  • 5 szelet pangaziusz filé (más néven cápaharcsa)
  • 10 dkg vaj
  • 2 db zöldcitrom
  • 2 csomag mozarella sajt
  • 30 dkg spenótlevél
  • só, darált bors
  • 1 csokor kaporlevél
  • citrom vagy narancs

Körethez:

  • friss salátalevél vagy párolt zöldség vagy vajas-gyömbéres sárgarépa

fotókredit: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Olvaszd fel a vajat az egyik zöldcitrom lereszelt héjával, és kifacsart levével, majd hagyd kissé kihűlni.

A halfilét szórd meg borssal, dörzsöld be az összevágott kaporral, majd enyhén hintsd meg sóval.
Vedd ki a réteslapot vagy a leveles tésztát a hűtőből, hagyd szobahőmérsékletűre felmelegedni, így könnyebb lesz majd hajtogatni.

Két réteslapot vágj kétfelé (ha leveles tésztából készíted, akkor egy lap elég), tedd a darabokat ferdén egymásra, majd közepére helyezz két szelet mozarella sajtot, tetejére a megpárolt spenótlevélből, és rá a befűszerezett halszeletet. Óvatosan a széleit gyűrd a közepére, úgy hogy a teteje üres maradjon.

Locsold meg a citromos vajjal a halat és a réteslapokat is. Tetejére helyezz pár szelet citromot vagy narancsot, majd teddelőmelegített sütőbe, és 150 fokon süssk körülbelül 20-25 percig, míg aranysárga színű nem lesz.
Amikor elkészült még forrón tálald nagy tányérokra, köretnek friss és ropogós salátaleveleket, párolt zöldséget vagy vajas-gyömbéres sárgarépát készíts hozzá.

 

Forrás:  RTLKlub/Vacsoracsata,

További receptek olvashatók a www.vacsoracsata.tv.hu oldalon

Categories: Sztárkonyha