Kultúr-Világ:Testvérharc az Újszínházban! Bodnárné bemutató március 22-én!

Március 22-én mutatták be be az Újszínházban Németh László drámáját, a Bodnárnét, Bánsági Ildikóval a főszerepben. Az előadás óriási sikerrel debütált, a nézők hosszú percekig tartó ovációval ünnepelték a színműt és annak alkotóit.

A bibliai ihletésű színműben Bodnárné két fiát Jánosi Dávid és Beszterczey Attila alakítja, mellettük még színpadra lép Nagy Zoltán, Maros Gábor, Gyürki István, Brunner Márta, Bátyai Éva, Nemes Wanda, Varga Ádám és Ifj. Farkas Sándor is. A darab rendezője Dózsa László a nemrég bemutatott és teltházzal futó Csurka-mű, a Koncz Gábor rendezte Döglött aknákban lépett először az Újszínház közönsége elé.

„A Bodnárné-t közvetlenül a Gyász után, 1932 tavaszán írtam… több mint 25 év múlva, Összegyűjtött munkáim közt jelent meg, s majd négy évtizedes késéssel, Ádám Ottó felfedezéseként került a Madách színpadára… Amikor a Bodnárné-t a kiadáshoz átolvastam újra, akkor láttam, hogy ez elég jó mű, jobb, mint sok utána írt, bemutatott, s dicsérettel emlegetett drámám…” – nyilatkozta egykor saját művéről Németh László.

A testvérpár, Bodnár Péter és Bodnár János rivalizálását saját anyjuk szítja. Az évekig tartó hátrányos megkülönböztetés a nagyobbik fiút szörnyű tettre sarkalja, amelynek hatására anyjuk ráébred addigi hibájára, de talán már túl későn.

Bodnárné