Madonna reggelije

A pop díva a japán konyhát kedveli!
 

madonnalead

Árpa tea (mugicha) és miszo leves fontos része a pop díva makrobiotius étrendjének.

A miszó fogyasztása során a sugárzás okozta rádioaktív stonciumtól, nehézfémektől szabadítja meg a szervezetet, ezért kifejezetten védő élelmiszernek számít.

A makrobiotikusok napi egy-két tányérnyi miszo levest is elfogyasztanak.

Bár nemrég Madonna egy Elle-interjúban bevallotta, hogy a makrobiotikus irányzatot nem követi olyan szigorúan, mint azt sokan hiszik, olykor egy steak, vagy burgony chips is lecsúszik az organikus ételek mellé. A japán konyhát azonban nagyon kedveli és ízletesnek tartja. Van privát, japán konyhára szakosodott szakácsa is.

Reggelije miszo levessel kezdődik, később rizsejjel készült gyümöcs turmixot kortyol, majd a két órás jóga gyakorlat után megeszik egy tál zabkását is.

Miszo leves

Hozzávalók:miso

  • fél bögre alga (wakame)
  • 8 dl víz
  • 1 bögre vörös hagyma, felszeletelve
  • Fél bögre sárgarépa, félholdra
  • 2 kiskanál pürésített árpamiszó

A sárgarépát szeleteljük fel félholdra(félbe, majd azt is félbe és karikázva), a vörös hagymát gerezdekre és a beáztatott, felszeletelt wakaméval együt tegyük a zöldségeket egy fazékba és öntsük fel vízzel.

Fedjük le és főzzük addig, amíg a sárgarépa megpuhul benne.

A miszokrémet öntse fel egy merőkanál levessel és keverje csomómentsre.

Keverjük vissza a levesbe és főzzük további 2 percig, majd zárjuk el alatta a tüzet és tálaljuk.