Madonna reggelije
A pop díva a japán konyhát kedveli!Árpa tea (mugicha) és miszo leves fontos része a pop díva makrobiotius étrendjének.
A miszó fogyasztása során a sugárzás okozta rádioaktív stonciumtól, nehézfémektől szabadítja meg a szervezetet, ezért kifejezetten védő élelmiszernek számít.
A makrobiotikusok napi egy-két tányérnyi miszo levest is elfogyasztanak.
Bár nemrég Madonna egy Elle-interjúban bevallotta, hogy a makrobiotikus irányzatot nem követi olyan szigorúan, mint azt sokan hiszik, olykor egy steak, vagy burgony chips is lecsúszik az organikus ételek mellé. A japán konyhát azonban nagyon kedveli és ízletesnek tartja. Van privát, japán konyhára szakosodott szakácsa is.
Reggelije miszo levessel kezdődik, később rizsejjel készült gyümöcs turmixot kortyol, majd a két órás jóga gyakorlat után megeszik egy tál zabkását is.
Miszo leves
Hozzávalók:
- fél bögre alga (wakame)
- 8 dl víz
- 1 bögre vörös hagyma, felszeletelve
- Fél bögre sárgarépa, félholdra
- 2 kiskanál pürésített árpamiszó
A sárgarépát szeleteljük fel félholdra(félbe, majd azt is félbe és karikázva), a vörös hagymát gerezdekre és a beáztatott, felszeletelt wakaméval együt tegyük a zöldségeket egy fazékba és öntsük fel vízzel.
Fedjük le és főzzük addig, amíg a sárgarépa megpuhul benne.
A miszokrémet öntse fel egy merőkanál levessel és keverje csomómentsre.
Keverjük vissza a levesbe és főzzük további 2 percig, majd zárjuk el alatta a tüzet és tálaljuk.
Categories: Sztárkonyha
Tags: Madonna, makrobiotika, Sztárkonyha