Utazás

Tíz kihagyhatatlan korfui étel

gorog

Íz-utazásuml első állomása a hazai turisták egyik legkedveltebb görög szigete, Korfu.

A történelem során a szigetet megszállók hatást gyakoroltak a helyi konyhára is. A legismertebb korfui ételek, a bourdetto, bianco, a szofrito, vagy a paszticiada valószínűleg velencei eredetűek.

A cikk folytatása itt

5 kihagyhatatlan indiai étel

indiai Az indiai konyha rendkívül változatos, aki egyszer megszereti, az nem tud szabadulni tőle. Nem csak öt ételt lehetne belőle kiemelni, hanem legalább ötvenet.

Mi most a négy nagyobb tájegység néhány jellegzetes fogását ajánljuk. Olyanokat, amelyet a hazai indai éttermek legtöbbjében is megkóstolhatók.

A cikk folytatása itt

Fánk török módra

tulumba2 Ha már kezd kicsit unalmassá válni a csöröge, vagy a szalagos fánk, ideje kicsit kitekinteni a nagyvilágba, hogy máshol vajon miket sütnek? A tulumba Törökország egyik népszerű édessége. Vajas masszából készül, csillagcsöves habzsákba töltik, és körülbelül 6-8 centiméter rudakat formáznak belőle. Forró olajban kisütik, majd cukros-citromos sziruppal meglocsolják. Virtuális világjárásunk első állomása következik!

A cikk folytatása itt.

Eperfesztivál Tahitótfalun

epernagy-gv Tombol az eperszezon a kamra polcai megtelnek házi készítésű lekvárral, szörppel, befőttel. Tahitótfalu nemcsak a Dunakanyar legszebb helyén fekszik, de it található az ország egyik legjelentősebb epertermő vidéke.

Itt kerül sor ezen a hétvégén a 11. Eperfesztiválra.

A cikk folytatása itt.

Irány az öttömösi spárgafesztivál!

sparga_gv Öttömösön az egyik legfőbb mezőgazdasági termék a spárga, amelynek termesztése komoly szerepet játszik a helyi családok megélhetésében.

Pénteken, június 12-én szakmai nappal indul a 15. öttömösi spárgafesztivál, Szombaton gasztronómiai bemutatók és kóstolók lesznek.

A cikk folytatása itt.