Csokis marcipánszív és marcipángolyó

Hozzávalók:

  • 200 gr marcipánmassza
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1-2 evőkanál vaj vagy margarin
  • 4 evőkanál sűrített tej vagy cukor
  • 1 evőkanál porcukor a massza nyújtásához

Elkészítés:

1.) A marcipánmasszát úgy, mint a tésztát egy deszkán kinyújtjuk, csak liszt helyett porcukrot használunk.

2.) A kb 3-4 mm vastagságúra kinyújtott marcipánból szív alakú sütemény formával szíveket szaggatunk. A maradék marcipánból kb 1,5 cm átmérőjű golyókat formázunk. Hűtőbe tesszük pihentetni..

3.) Ezalatt vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal és a sűrített tejjel vagy cukorral. Ha nem étcsokoládéval készítjük, akkor kevesebb cukor is elég lehet, de ha nagyon édesszájúak vagyunk, akkor még tehetünk hozzá. Bátran kóstolgassuk!

4.) A marcipán formákba fogpiszkálókat szúrunk és így belemártjuk az olvasztott csokiba, lecsöpögtetjük és egy tálba sorakoztatjuk őket. A legjobb valamilyen rácsra helyezni .A fogpiszkálókat óvatosan kihúzzuk és hűtőben tároljuk.

5.) Amikor megdermedt a golyókat mini muffinpapírokba rakosgatjuk, a marcipán szíveket celofánba csomagoljuk és masnival szépen átkötjük.

Tipp  Készíthetünk alkoholos változatot is. Ebben az esetben a marcipán masszába keverhetünk 1-2 evőkanál konyakot vagy likőrt vagy a csokoládéba pár csepp rum aromát.