Csokoládés mousse-torta (francia recept)

Hozzávalók:

  • 2 tábla étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 adag kávé (eszpresszó)
  • 1 evőkanál konyak (aromával helyettesíthető)

Elkészítés:

Vízgőz felett – (egy lábosban vizet melegítünk, ráteszünk egy tálat úgy, hogy az alja ne érjen le a vízig) – megolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét, a vajjal és a cukorral. Közben külön választjuk a tojások fehérjéit a sárgájuktól.. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A vízgőzről levéve a vajas-cukros csokihoz keverjük az öt tojás sárgáját, a lisztet, a kávét és a konyakot. Amikor ezt a masszát jól összekevertük, óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. Kerek tortaformába öntjük. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra, egy nagy tepsibe vizet öntünk, belerakjuk a tortaformát, (a víz a tortaforma feléig érjen) és 30 percig sütjük.

Tipp: vaníliafagylalttal kínáljuk!