Krémes csokoládé puding

El lehet felejteni a félkész pudingporokat, hiszen otthon is játszi könnyedséggel lehet ízletes pudingcsodákat gyártani! Hölgyeim, uraim csak rajta! Hisz a puding próbája az evés…

Hozzávalók:

  • 9 dl tej,  csokipuding
  • 8 dkg holland kakaópor,
  • 3 evőkanál kukorica liszt,
  • egy csomag vaniliás cukor,
  • 15 dkg kristálycukor,
  • 1 egész tojás,
  • 1 tojás sárgája,
  • 5 dkg étcsokoládé.

Egy bögre tejet keverjünk csomómentesre  a keserű kakaóporral, adjuk hozzá a kukoricalisztet és a sót.
A maradék tejet forraljuk fel és a tűzről félrehúzva  habverővel keverjük hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a kakaós tejet.

Tegyük fel forralni, közben gyakran kevergessük át.

Adjuk a két tojást és  is a sűrű csokikrémhez.

Tördeljünk bele  fél tábla étcsokoládét, és hagyjuk felolvadni a pudinglapban.

A krémet öntsük pudingformába és hűvös helyen hagyjuk megdermedni.