Meggyes-mákos piskóta (10 perc – 1 tál)

10 perc – 1 tál

KEZDŐKNEK! LUSTÁKNAK! ELFOGLALTAKNAK!

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető recepteket gyűjtünk össze „10 perc – 1 tál” sorozatunkban, Mindegyik süteménynek az a lényege, hogy a hozzávalókat csak össze kell keverni egy tálban (könnyedén, egy kanállal, a robotgépet sem kell elővenni, 10 perc az egész) ezután egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk (ha nincs otthon sütőpapír, akkor kivajazzuk), beleöntjük a masszát és 180 fokosra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ráadásul nagyon finomak

Meggyes-mákos piskóta (10 perc – 1 tál)

Hozzávalók:

  • 1 bögre vagy 1 doboz tejföl –(a továbbiakban ezt a tejfölös dobozt használhatjuk mérőeszköznek vagy egy kb 2 decis bögrét)
  • 1 bögre cukor
  • 1,5 bögre liszt
  • 0,5 darált mák
  • 0,5 bögre olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2-3 db tojás
  • 1 kiskanál szódabikarbóna  (elhagyható)
  • 1 üveg magozott meggybefőtt vagy fél kg magozott meggy a tetejére

Elkészítés:

A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverjük egy nagy tálban, majd egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk. Nem árt leellenőriznünk a listánkat, hogy nem felejtettünk-e ki valamit! A magozott meggyet egyenletesen a sütőpapírra terítjük, majd a masszát ráöntjük. Elegyengetjük és előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük 30 percre. Amikor elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni, egy gyors mozdulattal megfordítjuk az egész piskótát, így a sütőpapír és a meggy a tetejére kerül. A sütőpapírt lehúzzuk róla, a meggyes-mákos piskótát megszórjuk egy kis porcukorral és felszeleteljük.