New Yorki sajttorta mascarponéval és gránátalmával

New York-i sajttorta gránátalmával

Hozzávalók (20-25 centis kapcsos tortaformához):

  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg vaj felolvasztva
  • 250 gr Mascarpone tejszínes krémsajt
  • 250 gr Philalelphia „tejszínes szendvicskrém” (krémsajt)  (Ne a „sajtos szendvicskrém” változatot vegyük!)
  • 1 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 db gránátalma

Elkészítés:

1.)    A darált kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal (vizeshomok állagúra), beleöntjük a tortaformába és egyenletesen lenyomkodjuk.

2.)     Hűtőbe tesszük negyed órára.

3.)     Ezalatt egy tálban robotgéppel összekeverjük a krémsajtokat a tejföllel, cukorral, vanília kivonattal, reszelt citromhéjjal, tojásokkal, beleszitáljuk a lisztet .

4.)    Beleöntjük a tortaformába és előmelegített 150 fokos sütőben 70-75 percig sütjük.

5.)    Még mielőtt kihűlne egy éles késsel vágjuk körbe a tortát hogy ne tapadjon a a tortaforma széléhez. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy hűlés közben, (amikor egy kicsit összeesik) berepedjen a teteje..

6.)    1 napra hűtőbe helyezzük, majd tálalásnál gránátalmamagokat szórunk a tetejére.

Tipp: a gránátalmát vágjuk félbe és fakanállal ütögetve tudjuk a magokat legkönnyebben kiszórni!