Palacsinta készítése

Hozzávalók: (10-14 db-hoz)

  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl olaj
  • 25 d kg liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 csipet só
  • 2-3 dl ásványvíz (buborékos)

Elkészítés:

A lisztet, szódabikarbónát, sót összekeverjük egy nagy tálban, beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejet, az olajat és fakanállal  csomómentesre keverjük. Felöntjük annyi ásványvízzel, hogy  tejszín sűrűségű legyen.

Palacsintasütőben fél evőkanálnyi olajat felforrósítunk és egy merőkanálnyit elterítünk benne  a masszából. 1-2 perc alatt megsül az alja, ekkor ügyesen egy széles kés segítségével megfordítjuk és a másik oldalát is készre sütjük. Ezután már csak minden második vagy harmadik palacsinta alá kell tenni egy kevés olajat.

Tipp: sokféleképpen felhasználható, megkenhetjük Nutellával kakaóval, porcukorral elkevert fahéjjal, túróval, lekvárral stb. vagy készíthetünk belőle hortobágyi húsos palacsintát is.