Pavlova torta

Hozzávalók:

  • 5 db tojásfehérje
  • 5 púpozott evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál borecet
  • 2 kiskanál étkezési keményítő
  • 2 kiskanál vanília kivonat

A tetejére:

  • 3  dl tejszín
  • Idénygyümölcs (málna vagy eper, kivi, ribizli stb.)

eprespavlova

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük .Mikor már majdnem kész, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, a vanília kivonatot és a keményítőt..

Sütőpapírra halmozzuk kerek alakúra formázzuk, a tetejét lesimítjuk.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és a sütőt egyből lejjebb vesszük 150 fokra. 90 percig sütjük, majd a sütőben hagyjuk kihűlni. (alsó-felső sütési funkciót válasszunk, ha lehet)

Mikor kivesszük megfordítjuk, az alja lesz a teteje, lehúzzuk róla a sütőpapírt és ráhalmozzuk a felvert tejszínhabot, majd a gyümölcsdarabokat.