Tiramisu (tojás nélkül)

Tiramisu

Tiramisu

Hozzávalók:

  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 nagy doboz Mascarpone (500 gr-os)
  • 1 doboz habtejszín (250 gr-os)
  • 2,5 dl kávé
  • 1 evőkanál cukor a kávéba
  • 2 evőkanál rum vagy 1 kiskanál rum aroma
  • 2 evőkanál porcukor a krémbe
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 2 csapott evőkanál kakaópor

Elkészítés:

Keresünk egy nagy négyzet vagy téglalap alakú tálat, ha lehet jénait, abban mutat szépen a tiramisu.

Megfőzzük a kávét, ízesítjük cukorral és a rummal.

A Mascarponét összekeverjük a tejszínnel, a porcukorral és vaníliás cukorral és felverjük, hogy könnyű krémes állaga legyen

A babapiskótákat egyenként belemártjuk a kávéba, csak egy pillanatra, és szépen egymás mellé fektetjük a tálban. Amikor az első réteg megvan, ( ez körülbelül e babapiskóta fele) akkor rákanalazzuk és elsimítjuk a krém felét. Egy szitán keresztül megszórjuk a kakaóporral, majd újra rétegezzük. Egy sor kávéba mártott babapiskóta, rá a mascarpőnés krém. A tetejét újra megszórjuk a kakaóporral.

Hűtőben legalább 3-4 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.