Mandulás csokigolyók

Hozzávalók:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 3 evőkanál vaj vagy margarin
  • 5 evőkanál sűrített tej
  • 2-3 evőkanál cukor (elhagyható)
  • 5 evőkanál szeletelt mandula (8-10 dkg)
  • 3-4 evőkanál darált mandula

Elkészítés:

1.) A csokoládét apró darabokra vágjuk és vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal, cukorral és sűrített tejjel. (Mikróban, alacsony hőfokon is megolvaszthatjuk)

2.) Amikor kissé kihűlt hozzákeverjük a szeletelt mandulát. Egy tálba önjük és hűtőbe helyezzük egy-két órára.

3.) A masszából, miután megdermedt kb. másfél centi átmérőjű golyókat formázunk és meghempergetjük a darált mandulában. Egyenként mini muffinpapírba helyezzük