Sertéstarja Hentesné módra

Hozzávalók (2 személyre)

  • 4 szelet sertéstarja
  • 2 db közepes méretű ecetes uborka
  • 2-3 szelet füstölt fekete erdei sonka vagy húsos szalonna
  • 2 marék fagyasztott zöldborsó (elhagyható, de kár lenne érte)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál olívaolaj vagy libazsír
  • só, bors

Elkészítés:

A zsiradékot felforrósítjuk és a hús mindkét oldalát pár perc alatt átsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felkarikázott vöröshagymát és fokhagymát. Fedő alatt lassú tűzön, kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Amikor már a hús megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsó, a csíkokra vágott szalonnát és az apróra vágott ecetes uborkát. Még 10 percig együtt pároljuk.

Tipp: rizs körettel tálaljuk!