Brokkoli krémleves brokkoli csírával

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 szép nagy fej friss brokkoli vagy 2 közepes, (vagy 1 zacskó mirelit)
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
  • só,
  • bors, szerecsendió (elhagyható)
  • 2 marék brokkoli csíra vagy 10 dkg reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:

Ez egy nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető recept, nincsen benne sok fűszer, hagyjuk, hogy a brokkoli íze érvényesüljön.

Megmossuk és rózsáira szedjük a brokkolit és 2 liter forrásban lévő vízbe dobjuk. Sózzuk, esetleg egy kicsi borsot és szerecsendiót is adhatunk hozzá. Amikor megpuhult, elkeverjük a keményítőt a tejszínben és folytonosan kevergetve a leveshez öntjük. Egy percig még forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és botmixerrel simára turmixoljuk.

Tipp: reszelt sajttal vagy brokkoli csírával a tetején tálaljuk