Fokhagyma-krémleves pirított tökmaggal

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 kiskanál étkezési keményítő
  • só,  fehérbors
  • pár csepp citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg tökmag a tetejére

Elkészítés:

A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük 1 liter vízzel és kb 15 percig közepes tűzön főzzük. A tejszínben elkeverjük a keményítőt és a leveshez adjuk. Pár csepp citromlét adunk még hozzá és ha szükséges még utána ízesítünk. Botmixerrel turmixoljuk.

Tipp: Száraz serpenyőben pirított tökmagot szórjunk a tetejére tálalásnál!