Spárgakrémleves pirított mandulával

Hozzávalók (4 személyre):

  • 50 dkg friss spárga vagy mirelit
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
  • só,
  • bors, szerecsendió (elhagyható)
  • 10 dkg szeletelt mandula serpenyőben szárazon megpirítva a tálaláshoz

Elkészítés:

Ez egy nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető recept, nincsen benne sok fűszer, hagyjuk, hogy a spárga íze érvényesüljön.

Ha zöld spárgából készítjük, akkor megmossuk és 1-2 centis darabokra vágjuk. A fehér spárgát meg is kell hámozni. 2 liter vízben feltesszük főni. Sózzuk, esetleg egy kicsi borsot és szerecsendiót is adhatunk hozzá. Amikor megpuhult, elkeverjük a keményítőt a tejszínben és folytonosan kevergetve a leveshez öntjük. Egy percig még forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és botmixerrel simára turmixoljuk.

Tipp: reszelt sajttal vagy pirított szeletelt mandulával tálaljuk.