Sütőtök krémleves

Hozzávalók (4 személyre)

  • 50 dkg sütőtök felkockázva
  • 50 dkg burgonya felkockázva
  • 1 db vöröshagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 8 dl zöldség alaplé  (leveskockából is lehet)
  • 2 dl tej főzőtejszín
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet tárkony
  • 1 kiskanálnyi citromlé
  • só, bors

Elkészítés:

A vajat és olívaolajat együtt felhevítjük és a hagymát megdinszteljük rajta. Beletesszük a megtisztított és felkockázott sütőtököt, burgonyát és gyakori kevergetés mellett kicsit megpuhítjuk.. Felöntjük a zöldség alaplével és beleszórjuk a fűszereket. Amikor már a zöldségek puhára főttek, beleöntjük a tejszínt, egy percig még együtt forraljuk. Levesszük a tűzről és összeturmixoljuk.

Tipp :   száraz serpenyőben pirított tökmaggal szórjuk meg a tetejét!

További receptek:

Kakukkfüves sült sütőtök krémleves