Hagymás, ecetes burgonyasaláta (hagyományos recept)

Hozzávalók (4 személyre):

  • 80 dkg burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál ecet (10 %-os)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, saját levében hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, meghámozzuk, fél centi vastag karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és szintén karikákra vágjuk. Az ecetet, cukrot, olajat. feloldjuk fél liter vízben, sózzuk, borsozzuk és az egészet összekeverjük egy nagy tálban. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. Fogyasztás előtt legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.