Hagymatorta

Hozzávalók:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 fej lila hagyma (helyettesíthetjük póréhagymával is)
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 20 dkg dkg liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • Só, bors, kakukkfű

Elkészítés:

A hagymákat vékonyan felszeleteljük és a vajon puhára pároljuk. Alaposan sózzuk, borsozzuk (frissen őrölt) és a kakukkfüvet se sajnáljuk. Közben egy nagy tálban először a száraz anyagokat keverjük össze, a lisztet, a kiskanálnyi sütőport, majd az olívaolajat és a megpárolt hagymát. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy közepesen lágy, ragadós masszát kapjunk. Kivajazott sütőtálba tesszük és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük (Kb 40 perc)