Változatos pácok grillezéshez

Az alábbi pácokban legalább egy-két órát kell hűtőben állnia a húsoknak, de nyugodtan bennhagyhatjuk egy éjszakára is. Így már jóval korábban előkészíthetjük a kerti grillpartit, vagy egy gyors vacsorát. Hiszen csak ki kell venni a pácból, lecsöpögtetni, megsózni és mehet is a grillrácsra! Vagy tűzálló tálban a sütőbe!

Hagyományos (fokhagymás-mustáros) pác

Hozzávalók:

  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 6 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 kiskanál őrölt bors

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. tarja)

Fokhagymás tejes pác

Hozzávalók:

  • annyi tej, hogy a húsokat ellepje
  • adagonként 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. csirkemell)

Indiai joghurtos pác

Hozzávalók:

  • 2 dl natur joghurt
  • 1 kiskanál kurkuma
  • 1 kiskanál chilipor
  • 1 kiskanál római kömény
  • 1 evőkanál fokhagymás gyömbérpaszta (fokhagyma-gyömbér 1:1 arányú keveréke)

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. csirkemell, csirkecomb)

Karibi illatos pác

Hozzávalók:

  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
  • fél kiskanál reszelt szerecsendió
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • fél kiskanál chilipor
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1 dl olívaolaj

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. csirke)

Provanszi fűszeres pác

Hozzávalók:

  • 1 kiskanál kakukkfű
  • 1-2 ágacska rozmaring
  • 4-5 zsályalevél összetépkedve
  • 1 csipet majoránna
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 csokor petrezselyem összevagdal
  • 1,5 dl olívaolaj

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. sertéshúsok, csirke stb)

Levendulavirágos-fűszeres pác

Hozzávalók:

  • 1 csipet levendulavirág
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 ágacska rozmaring
  • 1 dl olívaolaj

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. sertéshúsok, csirke stb)

Kínai csípős pác

Hozzávalók:

  • 1 csillagánizs
  • fél kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 evőkanál fokhagymás gyömbérpaszta (fokhagyma-gyömbér 1:1 arányú keveréke)
  • 1 kiskanál chilipor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 dl olívaolaj

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (PL csirke szárny, marhahús stb.)

Mézes-mustáros pác

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál fokhagymás gyömbérpaszta (fokhagyma-gyömbér 1:1 arányú keveréke)
  • fél kiskanál őrölt szerecsendió
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 4 evőkanál olívaolaj

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. sertés szűzérmék, oldalas stb.)