Indiai currys csirkemell

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 egész filézett csirkemell
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 kiskanál római kömény
  • 1 kiskanál kurkuma
  • 2 kiskanál currypor
  • 1 kiskanál garam masala
  • fél kiskanál chilipor
  • 3-4 evőkanál olaj

Elkészítés:

A húst kockákra vágjuk, megszórjuk garam masala fűszerkeverékkel, meglocsoljuk olajjal, jól átforgatjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A felforrósított olajba beleszórjuk az apróra vágott hagymát, a római köményt és a kurkumát. Kevergetjük, nehogy odaégjen, de így, pirítva bontakozik ki legjobban a fűszerek illatanyaga.
Hozzáadjuk a bepácolt csirkehúst. .Sózzuk, borsozzuk, felöntjük egy kevés vízzel. Megfűszerezzük a curryporral és a chiliporral. Rövid lében puhára pároljuk.
Tipp: Körítésnek rizs adjunk hozzá!