Marokkói csirke (marokkói recept)

Hozzávalók (2 személyre)

  • 2 db csirkecomb vagy filézett csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 kiskanál méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csipet sáfrány
  • Só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • korianderlevél a díszítéshez

Elkészítés:

A felhevített olajban átsütjük a húst minden oldaláról, mellédobjuk a felkockázott hagymát, felaprított fokhagymát, sózzuk borsozzuk, kevés vizet öntünk hozzá és fedő alatt 10 percig pároljuk. Ha elfőtt a leve, hozzáadjuk a paradicsompürét, citromlevet, mézet, sáfrányt, kevés vízzel újra felöntjük és fedő alatt 30-40 percig készre pároljuk. Vigyázzunk nehogy leégjen, de túl híg se legyen a szaftja.

Tálaláskor a tetejét korianderlevéllel díszítjük

Tipp: köretnek kuszkuszt készítsünk hozzá!.