Marokkói csirke (marokkói recept)
Hozzávalók (2 személyre)
- 2 db csirkecomb vagy filézett csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 kiskanál méz
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csipet sáfrány
- Só, bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- korianderlevél a díszítéshez
Elkészítés:
A felhevített olajban átsütjük a húst minden oldaláról, mellédobjuk a felkockázott hagymát, felaprított fokhagymát, sózzuk borsozzuk, kevés vizet öntünk hozzá és fedő alatt 10 percig pároljuk. Ha elfőtt a leve, hozzáadjuk a paradicsompürét, citromlevet, mézet, sáfrányt, kevés vízzel újra felöntjük és fedő alatt 30-40 percig készre pároljuk. Vigyázzunk nehogy leégjen, de túl híg se legyen a szaftja.
Tálaláskor a tetejét korianderlevéllel díszítjük
Tipp: köretnek kuszkuszt készítsünk hozzá!.