Mézes-mustáros kacsacomb

Hozzávalók (2 személyre):

  • 2 db kacsacomb (pecsenyekacsa)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 csipet majoranna

Elkészítés:

1. A megmosott, megszárított kacsacomb zsíros bőrét bevagdossuk átlósan, majd keresztbe

(beirdaljuk).

2. Egy serpenyőben, amit később a sütőbe is be tudunk tenni (tehát vigyázzunk, ne legyen műanyag füle!) kevés libazsírt hevítünk és a kacsacombot bőrével lefelé kezdjük el sütni. Mindkét felét átsütjük (kb: 10-15 perc), de a bőrös felét hosszabban, hogy a zsírja jól kisüljön. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel.

3. A mézet elkeverjük a mustárral és a lereszelt fokhagymával és bekenjük vele a kacsacombokat. Mellédobjuk a megtisztított, cikkekre vágott vöröshagymát és egy kevés vizet önthetünk még alá.

4. Lefedjük alufóliával a serpenyőt és 190 fokos sütőben kb. egy órán át sütjük.

5. A végén fólia nélkül sütjük még pár percig és közben meglocsoljuk a saját levével.