Novembertől már ágyból mozizhatnak az Óbudaiak!

Hogy milyen végig sétálni Óbuda utcáin egy hétvégi napon? Csendes. A nyüzsgés a belvárosba kezdődik. Kevés olyan lehetőség van errefelé, vagy olyan kultikus hely, ami miatt érdemes hétvégén kifejezetten ide programot szervezni. A tervek szerint azonban november 21-én megnyílik Buda új szórakoztató komplexuma, Buda Entertainment & Gastro. Lesz ágymozi, folklór terem, kézműves részleg és ún. „Art & Craft Market” is az első szárny nyitásakor.

 Kilátás a teraszról

 2015 júniusában bárok és éttermek tucatjai kapnak majd bemutatkozási lehetőséget. A sajtótájékoztatón betekintést nyerhettünk a kulisszák mögé, az építkezés pillanatnyi helyzetébe: mozivászon még nincs, de a hatalmas ágyak már felsorakoztak és a folklórközpont is kezdi elnyerni végleges formáját.
Az „Art & Craft Market” felett hét kupola ékeskedik, amelyek fiatal művészek alkotásai díszítik és a teremtés hét napját szimbolizálják.

teremtés montázs

Pillanatképek a Teremtés-ből/ gasztrovilag.hu

7 napos kézműves paradicsom

A szórakoztató komplexum egyik részét novemberben kézművesek és divattervezők foglalják el. Hatvan pult áll tehetséges kézművesek rendelkezésére, tizenhat pedig olyan ruhatervezőknek, akik bemutatni és árulni is szeretnék alkotásaikat. Ők ingyenes standot és árusítási lehetőséget kapnak, mindössze a bevétel közösen megállapított százalékát kell fizetniük. A komplexum még vár olyan kézműveseket és divattervezőket, akik szívesen mutatnák meg és árusítanák termékeiket ily módon a nagyközönségnek.

Ágyból nézhetjük a filmeket

A világon összesen négy, ebből Európában az első ágymozi nyílik a létesítményben. Európában egyedül Londonban található hasonló, ám ott csak az első sort foglalják el ágyak, itt viszont az egész teremben kizárólag ágyból, összesen 35 darabból lehet nézni a filmeket. A mozi kb. 3 óránként sugároz, tematikus váltakozással: napközben inkább könnyedebb, többek között családi filmek láthatóak, este drámaibb vagy éppen akciófilmek, míg éjjel a horroré a főszerep. A kínálat népszerű, kultikus kasszasikerekből áll össze.

Bejárás2

Bed Movie/ gasztrovilag.hu

Folklór is lesz

Szintén ugyanezen a napon nyílik meg a folklór terem, ahol naponta két alkalommal, 18 és 20 órától néptáncosoké, népzenészeké a főszerep, illetve egy – a komplexum által kiírt pályázat győzteseként – Magyarországot bemutató imázsfilmet is vetítenek majd. Az előadásokra hazai és külföldi érdeklődőket is várnak.

Bejárás3

folklor / gasztrovilag.hu