Nyaralás: diéta vagy hízókúra?

Mint a habokból kiszálló istennő úgy érezzük magunkat a nyaralás alatt, amint fűrdőruhában pancsolunk a vízben. Aztán készül egy-két fotó és jön később a döbbent felismerés, hogy inkább bálnának néztünk ki, mint fürdőző Vénusznak. Néhány óvintézkedéssel, azonban nyaralás alatt is folytathatjuk diétánkat.

Szállás Apartmanban
A legideálisabb hely, hogy kezünkbe vegyük az irányítást. Reggelire készülhet valamilyen ízletes kása, vagy túróból, ricottából kikevert különböző kencék, mellé joghurt, és gyümölcssaláta.
Kirándulásra összeállíthatunk szendvicset, főzhetünk zöldteát, és behűthetünk limonádét.
Ebédre és vacsorára – diétánktól függően grillezhetünk húst, párolhatunk halat, sok friss salátával, lightos mártással (pl. tzatziki joghurtból), tepsibe sült zöldségekkel.

Szállás reggelivel
Tartsuk be az alap igazságot; Ha van reggelin, akkor együnk. Egy bőséges reggelibe a fehérje és szénhidrát, és a gyümölcs is belefér. A svédasztalos reggeli igazi terülj terülj asztalkám a szállóvendégnek, általában van virsli, tojásrántotta, főtt tojás, felvágottak, fehér és barna kenyér, zsemle, kalács vaj és lekvár. Akad zöldség legfőképpen uborka és paradicsom, némi gyümölcs, joghurt és müzli. Ebből mindenki kiválaszthatja az étrendjébe illőt, nemde bár?
Egy bőséges reggeli kitart a délutáni órákig. Ekkor fogyaszthatunk egy kis halat, vagy sült csirkét salátával, esetleg bekaphatunk gyrost, de még lángost is, csak ügyeljünk arra, hogy vacsoránál ne csússzon fel túlzottan a kalóriák száma. Este étterembe ülve – ellenállva a csábító falatoknak -a legideálisabb választás a grillezett hal, roston sült csirke salátával, párolt zöldséggel.

Nyaralás és sport
Még a tengerparton is látunk futóbolondokat, akik hajnalban megszállottan róják a köröket. Nyilván nem mindenki Béres Alexandra, hogy a nyaraláshoz is magával vigye a súlyzókészletét, de szabadságod alatt se hanyagold el a testmozgást! Iktass be egy kevés mozgást, olyant, amit otthon megszoktál;. Ha tornázol, akkor csináld végig napi rendszerességgel kedvenc nyakorlataidat, ha jógázol, a reggeli friss levegő erre a leglkalmasabb, de bérelhetsz biciklit is a kirándulásokhoz, és ha vizparton vagy, adott a lehetőség az úszásra, strandlabdázásra.

Categories: Utazás

Tags: ,