Nyaralj a konyhában! – Risogalo, a görög rizspuding

Egy újabb recept a mediterrán térségből; rizspuding. Lényegében egy jól behűtött, könnyű állagú tejberizs. Fahéjjal megszórva mennyei!

Risogalo (rizspuding)

rizogalo

Hozzávalók:

1,5 l tej,

1 bögre (2,5 decis) rizs,

3 tojás sárgája,

8 evőkanál cukor,

csipetnyi só,

őrölt fahéj

Egy edénybe szórjuk  bele a rizst, mossuk át csapvízzel néhányszor. Öntsük fel a tejjel, adjuk hozzá a sót és 4 evőkanál cukrot. Alacsony hőfokon tartva forraljuk fel. Főzzük addig, amíg a rizs megpuhul.
A tojások sárgáját keverjük krémesre a megmaradt cukorral és öntsük a megpuhult rizshez. Tűzre visszatéve hagyjuk kissé rottyanni, de már ne forrjon. Töltsük tálkákba és hagyjuk kihűlni. Tegyük hűtőszekrénybe és tálaláskor szórjuk meg fahéjjal bőségesen.

Tipp: itt Rodoszon a desszertekbe előszeretettel tesznek egy kevés mastica nevű cukrot. Ettől kissé pikánsabb lesz talán az íze.

forrás: marmaladejegyzete.blogspot.com