Nyaralj a konyhában! – Szekerpare, a török mézes, grízes!

A szekerpare egy grízes alapú édesség melyet zamatos mézes (citromos, narancsos) szirupban locsolnak meg. Megkostolásához nem is kell repülőre ülni, elég, ha belátogatunk a körúti étterembe, a Jászai tér közelében.

Kísérletezni otthon is lehet, madeleine forma hiányában készülhet mini muffin formában, vagy klasszikusan egy nagyobb kerek tepsiben. Ez esetben az elkészült sütit vágjuk fel rombusz alakúra és csak utána locsoljuk meg sziruppal!

Szekerpare madeleine

vagyis madeleine török módra…


Hozzávalók 24 darabhoz:

1 bögre porcukor, sekerpare1

1 bögre búzadara,

3 evőkanál liszt,

1 bögre puha margarina,

1 kiskanál sütőpor,

2 tojás
A sziruphoz: 1 bögre kristálycukor, 1 bögre víz, fél narancs leve
eszköz: 3 decis bögre, nagy madeleine sütőforma

1./ Készítsük el a szirupot a hozzávalók összefőzésével. Amikor forr és sűrű, tegyük félre.
2./ A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a margarint, a búzadarát és sütőporral elkevert lisztet.
3./ Kanalazzuk a kivajazott, lisztezett madeleine formába és forró sütőben süssük. Kb. 10-12 perc alatt elkészül.
4./ Tegyük jénai tálba a sütiket és öntsük rá a szirupot.

Recept forrása: marmaladejegyzete.blogspot.com