Olasz Hetek az Auchanban – Két héten keresztül különleges dél-olasz élelmiszerek minden Auchan áruház

Az Olasz Külkereskedelmi Intézet és az Auchan Magyarország Kft. együttműködésének köszönhetően 29 dél-olaszországi cég termékeit ismerhetik meg a magyar vásárlók október 22. és november 4. között. Az itthon korábban még nem forgalmazott különleges élelmiszerek és kozmetikumok az Auchan áruházaiban lesznek megvásárolhatók az Olasz Hetek program keretében. A „Piano Export Sud” olasz kereskedelemfejlesztési program négy olasz tartomány, Campania, Calabria, Puglia és Szicília bemutatkozását segíti külföldön, így Magyarországon idén először.

Az olasz konyha nagy népszerűségnek örvend Magyarországon, a nemzetközi konyhák között kiemelkedő helyet foglal el.
Az Olasz Külkereskedelmi Intézet – az Olasz Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési Szekciója – és az Auchan Magyarország Kft. együttműködésének eredményeként 29 dél-olaszországi cég termékei mutatkozhatnak be Magyarországon október 22. és november 4. között. Az Olasz Heteket október 20-án főzőshow-val egybekötött termékbemutató előzte meg az Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezésében a Casa Pomo D’Oro-ban, ahol Gianni Annoni és Alessandro Manna mesterszakács mutatta be a dél-olasz régió élelmiszereit és konyhájának sajátosságait. Campania, Calabria, Puglia és Szicília ételei közül a főzőshow-n nagy sikert aratott a pugliai „Orecchiette alla pizzaiola” tészta, valamint az „Insalata di riso” is sok jelenlévő tetszését elnyerte.

Olasz_hetek_Gianni

A vásárlók keresik és szeretik az olasz élelmiszereket, melyek kínálata tovább bővíthető lenne a hazai áruházakban. A KSH adatai szerint 2014-ben 200 millió euró értékben érkezett olasz élelmiszer Magyarországra, amely a teljes élelmiszer import 5 százaléka. A borok importját tekintve Olaszországból származik a Magyarországon forgalmazott, palackozott borok mintegy 26 százaléka.

Olasz_hetek_termekek

Enrico Barbieri, az Olasz Külkereskedelmi Intézet budapesti irodájának igazgatója kiemelte, hogy az Auchannal létrejött együttműködésnek köszönhetően „a következő két hétben a magyar vásárlók minőségi, Dél-Olaszországból származó élelmiszerkülönlegességek nagy választékát kóstolhatják és vásárolhatják majd meg az üzletekben.”

Categories: hírek

Tags: ,