Parfümvacsora a The New York Times parfümkritikusával

A gasztronómia és a parfümök világa egy estére egybeolvad és egy hatalmas, interaktív illatshow keretében koronázza meg a francia luxusparfüm piac vezetője, a L’Artisan Parfumeur és a Sofitel Budapest Chain Bridge együttműködését, melynek keretén belül a szálloda is megkapta saját, szeder alapú illatát.

A szeptember 24-én megrendezésre kerülő show házigazdája Chandler Burr író, illatmágnás, a New York Times parfümkritikusa és Andreas Mensch, a Paris Budapest Restaurant séfje.

Érzékek akcióban: ízlelés  és szaglás

parfumvacsoraAz illatvacsora a „Live the Fragrance” program keretében valósul meg szeptember 24-én 19 órakor.

A program a L’Artisan Parfumeur és a Sofitel luxusszálloda lánc különleges együttműködését takarja, a parfümgyártó cég ugyanis 12 illatot tervezett a Sofitel szállodaláncnak, melyből a budapesti 5 csillagos hotel illatát a feketeszeder ihlette, és Mûre Sauvage névre keresztelték el. Az illat jellegzetes ismertetője lesz a hotelnek, mely illatgyertyákként, légfrissítőként is megjelenik a szálloda minden egyes szegletében. Egy exkluzív parti keretében már fel is avatták az egyedi illatot a szálloda tetőteraszán, ahol jelképesen 50 db szederbokor is elültetésre került, ezekről egy kis szerencsével jövőre már szüretelhetnek is gazdáik. Ennek a nemzetközi programnak a folytatásaként szeptemberben egy illatvacsora is terítékre kerül, mely nem csak egy egyszerű vacsora, hanem egy minden érzéket kényeztető látványos és egyedi show, ahol az egyes ínycsiklandó, magukban is páratlan fogások mind más-más különleges parfümmel párosulnak.

Feketeszeder ihlette vacsora

Az este gasztronómiai házigazdája a Paris Budapest Resturant séfje,  Andreas Mensch. Főzött már Norvégiában, bécsi Michelin-csillagos étteremben, konyhafőnökként pedig Lettországban, az Egyesült Államokban, illetve Oroszországban dolgozott. Az este menüjét még nem árulta el, azonban annyit megsúgott, hogy egy szeder ihlette fogás is terítékre kerül majd.

Forrás és további információ: www.parisbudapest.hu