Sikeres a Lidl Pilisi Parkerdőt támogató akciója

 

Budapest, 2015. július 17. – Már most több, mint 11 millió forint pénzadományt gyűjtött össze vásárlóival összefogva a Lidl Magyarország annak az egyedülálló kezdeményezésnek a keretében, melynek célja a Pilisi Parkerdő jégkár utáni helyreállításának támogatása. A 2015. június 1 – augusztus 31. között zajló akció még csak a félidejénél tart, de az eddig befolyt összegből, az áruházlánc közreműködésével már több, mint fél millió facsemete vásárlásához járultak hozzá a vásárlók.

 

2014 decemberében mintegy 50 ezer hektár állami erdőterületet ért károsodás az ónoseső által.  A jégkár nagymértékben érintette a Pilisi Parkerdőt is, melynek helyreállítása kapcsán a Lidl Magyarország még 2015. januárjában kinyilvánította segítő szándékát. Az áruházlánc felelős vállalatként, vásárlóival összefogva egy olyan akciót indított, melynek célja, hogy nagymértékben hozzájáruljon a károk enyhítéséhez, a közös értékek helyreállításához.

 A kezdeményezés lényege, hogy minden egyes eladott Saguaro ásványvíz után a Lidl 1 Ft-ot adományoz a Pilisi Parkerdőnek. Az akció alatt befolyt összeggel a vállalat facsemeték vásárlásához járul hozzá, ezentúl az őszi ültetésben is felajánlotta segítségét. „Nemzeti kincseink védelme, környezetünk szebbé tétele kiemelt fontossággal bír vállalatunk számára, ezért határoztuk el, hogy természetes ásványvizeink eladásával támogatjuk a Pilisi Parkerdő újjáépítését. Nagy örömünkre szolgál, hogy kezdeményezésünk során vásárlóinkban is támogatókra találtunk, hiszen az akció elindulása óta már most több, mint 11 millió forint pénzadomány gyűlt össze.”  – mondta Tőzsér Judit, a Lild Magyarország PR vezetője.

 

A társadalmi összefogáson alapuló akció 2015. augusztus 31-éig tart, így a gyűjtésre még másfél hónap áll rendelkezésre.

Categories: hírek